WHAT YOU SEE OPENING NIGHT

What You See Festival bestaat vijf jaar! Dat vieren we met een feestelijk én indringend openingsprogramma. Dichter Radna Fabias is terug op het festival en draagt een speciaal voor ons geschreven gedicht voor. Daarna zijn er maar liefst twee voorstellingen te zien. Makisig Akin en Anya Cloud delen een deel van hun intieme We Are (nothing) Everything en choreograaf Cheroney Pelupessey toont een aantal scènes uit het energieke Keturunan. De avond sluiten we af in de multimediale expo van The Other Bulgarian Women. Ook zijn de pop-up werken van studenten van de HKU van de partij. Er is dus genoeg te beleven!

We Are (nothing) Everything | Makisig Akin & Anya Cloud
Makisig Akin en Anya Cloud herschrijven het scheppingsverhaal en maken zo de wildste dromen van hun queer voorouders waar. Verlangen, schuld, verdriet en liefde kruisen elkaar in dit dansduet dat de vele manieren van liefhebben belichaamt. Als een queer ark van Noah brengen ze een ode aan de twee-eenheid.

Keturunan (nakomeling) | Cheroney Pelupessey 
Urban dance en traditionele Balinese dans gaan samen in deze voorstelling over trots, schaamte, leed, eer en verwarring. Nakomelingen met wortels in Indonesië en Molukken reflecteren op de veelbewogen reis van hun voorouders en de impact daarvan op hun relatie met Nederland.

Bezoekers van What You See Opening Night krijgen bovendien een exclusieve link naar de documentaire die over Keturunan is gemaakt.

The Other Bulgarian Women | Mísho
Vanavond vieren we ook de Nederlandse première van de activistische multimedia-installatie The Other Bulgarian Women, waarin trans vrouwen hun ruimte in de geschiedenis en het nu van Bulgarije claimen. In de lichtinstallaties hebben trans vrouwen de hoofdrol en maken ze zich de traditionele Bulgaarse symbolen eigen. DJ Sokrat trakteert ons tijdens de opening van de installatie op een fijne dj-set.


met: Radna Fabias, Makisig Akin & Anya Cloud, Cheroney Pelupessy, Mísho & DJ Sokrat | foto’s: Tim Richards, Elizar Veerman, Sjoerd Derine
We Are (nothing) Everything | choreografie & performance: Makisig Akin & Anya Cloud | DJ: Rafa Cunha
Keturunan | regie & choreografie: Cheroney Pelupessy | dans: Melissa Damayanti, Sascha Lekatompessy, Simon Mual, Mezack Sahetapy, Moya Wenno | muziek: Tom van Wee, Karindra Perrier | kostuums: Mirjam Manusama | licht: Simchah Hoed | art-and.nl

POËZIE/DANS/EXPO
Curacao, Nederland, Filippijnen, Verenigde Staten, Bulgarije
taal: Nederlands & Engels 

do 17 november
20:00 – 22:00 

Locatie
Theater Kikker

Regulier23,50
Wage Gap -14%*20,21
Student / CJP / -18 / U-pas
10,-
* In Nederland verdienen vrouwen gemiddeld 14% minder dan mannen. Transgender en non-binaire personen, personen van kleur en mensen met een handicap hebben vaak minder kans op de arbeidsmarkt. Loop jij inkomsten mis omdat je bent wie je bent? Koop dan een Wage Gap Ticket en krijg 14% korting op het reguliere tarief.

IemeWHAT YOU SEE OPENING NIGHT

Related Posts

Take a look at these posts