LISTEN & WATCH WHAT YOU SEE ONLINE!

LIVE STREAM (Nederlands)

Queering the City of Literature
Donderdag, 20:30-21:45
Meer info >>

QUANIMACY (Binaural audio work, Engels) 20 MIN
Claire Cunningham (UK) | do 19 t/m zo 29 nov
Op uitnodiging van het Queer festival Splayed in Londen ontwikkelde Claire Cunningham dit jaar het binaural audiowerk Quanimacy. In Quanimacy reflecteert Cunningham, choreograaf en kunstenaar met een handicap, op intieme wijze op hun relatie met krukken, het ‘queering’ van het lichaam en het concept van queer animatie. Je hoort een gesprek tussen Claire en hun krukken, afgewisseld met de stem en theorieën van geleerde, rabbijn en activiste Prof. Julia Watts Belser op de sferische klanken van Matthias Herrmann.

Luister dit werk vooral met je koptelefoon.
De lees-versie van Quanimacy vind je hier.

TUNE IN MEDITATION (Engels) 15 MIN
Gary Joplin (VS/GE) | do 19 t/m zo 29 nov

Tune in met de geleide SuperHUMAN meditatie van choreograaf Gary Joplin. In deze meditatie nodigt Gary je uit om bestaande ideeën rondom gender los te laten en op zoek te gaan naar jouw superkracht. Het is een mooie manier om, ook vanuit huis, even met ons mee te bewegen.

door: Gary Joplin | onderdeel van: Anatomy of Togetherness / What You See Festival 2020 | Anatomy of Togetherness is een samenwerking tussen Theaterfestival Boulevard & What You See Festival | initiators, concept en online begeleiding: Monica Gillette & Gary Joplin

CORDATA LONGA (AUDIOWORK) 30 MIN
Chiaria Bersani (IT)

Geleid door de stem van performance kunstenaar en queer activist Chiara Bersani (IT) zweef je door de wolken en creëer je je eigen wereld. Cordata Longa is een ervaring voor jou alleen, maar heeft alleen kunnen ontstaan door de het samensmelten van verschillende lichamen, ideeën, identiteiten, plaatsen en perspectieven. Deze audio is het allerbeste buiten bij zonsondergang te beluisteren.

GENDER TALENT (VIDEO DOCUMENT) 4 MIN
Tijdens het online project The Anatomy of Togetherness kwam een ​​internationale groep jonge deelnemers online samen om vragen en wensen rondom genderidentiteit en -expressie te delen. De reeks bijeenkomsten werd geleid door choreografen en dansactivisten Monica Gillette (VS / DE) en Gary Joplin (VS / DE). In deze video delen enkele deelnemers hun verhaal over gender, hun gendertalent en creativiteit.

afbeelding & tekst: Anja, Derk, Kit, Hannah, Balthazar, Robin & Beshouy | edit: Joel Trotter | initiatief, concept en online facilitators: Monica Gillette & Gary Joplin | met dank aan: Daniel Mariblanca, Tommy Noonan, Murielle Elizéo | een samenwerking tussen Theaterfestival Boulevard & What You See Festival

POINT OF YOU (VIDEO INSTALLATIE / PREVIEW) 10 MIN
Neem als eerste een kijkje in de groeiende online video-installatie Point of You van filmmaker Leo van Emden. Van Emden brengt op poëtische wijze verschillende trans gender personen in beeld. Zij delen persoonlijke ervaringen over deze tijd, de impact van corona op hun (wel)zijn in de wereld en hoe dit hun blik op de omgeving beïnvloed. Point of You is een online video installatie dat zich door de tijd heen zal ontvouwen. Bekijk de eerste portretten van de serie hier.

Queer Cafe
Zaterdag, 19:30-21:45
Meer info >>

LodyOnline programma